Pudding z Chleba Bananowego
Pudding bananowy to wegetariański przepis na lakto ovo, składający się z 6 porcji. Jedna porcja zawiera 237 kalorii , 6 g białka i 9 g tłuszczu . Za 62 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 46 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, masła, ekstraktu waniliowego i skrobi kukurydzianej. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35% . Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także bananowy pudding chlebowy , pieczony budyń bananowy z sosem rumowym i bananowo-czekoladowe ciasto budyniowe .
Instrukcje
Umieść kostki chleba w natłuszczonej formie o pojemności 2 qt. zapiekanka; polać masłem i wymieszać. W średniej misce lekko ubij jajka; dodać mleko, cukier, wanilię, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Wymieszaj banany.
Wylać na kostki chleba i wymieszać do pokrycia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 40 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
W międzyczasie na sos rozpuść masło w małym rondlu.
Połącz cukier i skrobię kukurydzianą; dodać do masła. Wymieszaj mleko i syrop kukurydziany. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina całkowicie się zagotuje. Gotuj przez 1 minutę.
Zdejmij z ognia; wymieszać z wanilią.
Podawaj ciepły sos na ciepły budyń.