Pudding Ryżowy (Kheer)
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, Pudding ryżowy (Kheer) może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 13g tłuszczu i w sumie 477 kalorii. Za 80 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes wymaga migdałów, strąków kardamonu, ryżu i wody różanej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 10 minut. 17 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kheer (Pudding Ryżowy), Kheer: Indyjski Pudding Ryżowy, oraz ryż kheer, jak zrobić ryż kheer / chawal ki kheer.
Instrukcje
Umieść ryż w małej misce i zalej wodą. Moczyć przez godzinę.
Odcedź ryż i umieść go w dużym, ciężkim rondlu z mlekiem na małym ogniu. Gotuj pod przykryciem 50 minut, od czasu do czasu mieszając, do miękkości. Dodaj cukier i kardamon i gotuj jeszcze 20 minut.
Zdejmij z ognia i dodaj wodę różaną.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Pudding ryżowy. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "