Pudding Ryżowy (Kheer)
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Pudding ryżowy (Kheer) może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, strąki kardamonu, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Kheer (Pudding Ryżowy), ryż Kheer, jak zrobić ryż Kheer / chawal ki Kheer, oraz Slow-Cooker Kheer (Indyjski Pudding ryżowy) na # SundaySupper.
Instrukcje
Umieść ryż w małej misce i przykryj wodą. Moczyć przez godzinę.
Odcedzić ryż i umieścić go w dużym, ciężkim rondlu z mlekiem na małym ogniu. Gotować, pod przykryciem 50 minut, mieszając od czasu do czasu, do miękkości. Wymieszać z cukrem i kardamonem i gotować 20 minut więcej.
Zdjąć z ognia i wymieszać w wodzie różanej.
Podawać posypane migdałami.