Pudding śliwkowy
Pudding śliwkowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 477 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, mieloną przyprawę, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 34%. Spróbuj Pudding Śliwkowy, Pieczony Budyń Śliwkowy, oraz Pudding Śliwkowy Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, przyprawę, suet, bułkę tartą i cukier. Dodaj owoce, obrać, wiśnie (jeśli używasz) i marchewkę, a następnie dobrze wymieszaj, aby wymieszać.
Dodać pozostałe składniki i ubić aż do całkowitego połączenia.
Łyżka mieszanki do maślanej miski budyniowej o pojemności 1,2 litra (z masłem z papierem tłustym na dole) i dobrze docisnąć, pozostawiając miejsce, aby budyń trochę urósł podczas gotowania na parze. Przykryć okrąg papierem masłowym, następnie przykryć ściereczką lub folią i związać sznurkiem.
Miskę postawić na odwróconym Spodku w rondlu i do połowy napełnić wrzącą wodą. Przykryć szczelnie i parować przez 8 godzin, uzupełniając wodę w razie potrzeby. Pozostawić do ostygnięcia na patelni.
Usuń budyń z patelni i wyrzuć ściereczkę lub folię i papier. Następnie przykryj świeżym tłustym papierem i szmatką. Budyń przechowuj w chłodnym, suchym miejscu, aż będzie potrzebny - możesz go nakarmić kilkoma łyżkami brandy raz na jakiś czas. Przed podaniem ponownie paruj przez 2-3 godziny.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "