Pstrąg smażony z cytrusowo-oliwkowym smakiem
Smażony pstrąg z cytrusowo-oliwkowym smakiem jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pomarańcze, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 86% to danie jest super. Podobne przepisy to Pieczony pstrąg z oliwkowo-pomidorowym smakiem, Oliwa z oliwek Citrus Poppyseed Bochenek z cytrusową glazurą waniliową, oraz Pstrąg smażony z kaparami.
Instrukcje
Używając ostrego noża, obierz gorzki biały rdzeń z pomarańczy i cytryny; pamiętaj, aby usunąć cały rdzeń. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje.
Dodać startą skórkę pomarańczową i cytrynową, oliwki, natkę pietruszki, czosnek, oliwę z oliwek i ocet. Doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać.
Na dużej patelni nonstick podgrzać olej roślinny. Filety z pstrąga doprawiamy solą i pieprzem oraz mąką.
Dodaj pstrąga na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na dnie, o 2 protokół. Włącz filety, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż tylko biały przez cały, o 3 protokół.
Filety przełożyć na talerze lub talerz, posmarować łyżką i podawać.