Pstrąg Pieczony W Soli
Pstrąg pieczony w soli jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, pieprz, marynowaną cebulę koktajlową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pstrąg Pieczony Z Wędzoną Solą I Świeżymi Ziołami Drzewnymi, Pieczone Filety Z Pstrąga, oraz Pieczony Pstrąg Amandine.
Instrukcje
Umieścić 2 liście laurowe i 2 gałązki tymianku w każdym pstrągu; zabezpieczyć wykałaczkami. Na każdym z 2 dużych obramowanych blach do pieczenia, rozprowadzić 2 1/2 szklanki soli koszernej w grubej, równej warstwie.
Sól posypać wodą, aż będzie wilgotna.
Umieść 4 pstrąga na każdej blasze do pieczenia i przykryj każdego pstrąga 3/4 szklanki soli, pakując sól, aby całkowicie pokryć rybę. Użyj pozostałego 1 szklanki soli, aby wypełnić wszelkie luki.
Posypać solą wodą, aby ją zwilżyć.
Piec ryby w górnej i dolnej części piekarnika przez 15 minut.
W międzyczasie, w średniej misce, wymieszać odsączoną marynowaną cebulę koktajlową z octem winnym i olejem roślinnym i doprawić solą i pieprzem.
Ostrożnie rozbij skorupę solną z pstrąga i przenieś rybę na talerze.
Podawać pstrąga na raz, przekazując marynowaną cebulę vinaigrette przy stole.