Przystawka z przegrzebków i awokado
Jeśli masz około 25 minut , aby spędzić w kuchni, przystawka z przegrzebków i awokado może być świetnym przepisem na bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i laktoowowegetariańskie danie, które warto wypróbować. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 89 kalorii . Dobrze sprawdza się jako niedroga przystawka. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką pomidory, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Chłodzona zupa z awokado i ogórków z salsą z krewetek i przegrzebków , Szybki i łatwy makaron z przegrzebkami oraz Sałatka z smażonych przegrzebków i arbuza z musującym miętowym winegretem .
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj 4 szklanki wody.
Dodaj przegrzebki, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 minuty — nie przegotuj.
Odcedź i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Pokroić na małe (2,5 cm) kawałki.
Wymieszaj wszystkie składniki.
Podawać w kieliszkach koktajlowych.