Przystawka Hummus Śródziemnomorski

Przystawka Hummus Śródziemnomorski
Śródziemnomorska przystawka Hummusu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. Jeśli masz skórkę z cytryny, chlebek pita, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przystawka Śródziemnomorska Flatbread Pizzan, Szybka przystawka: śródziemnomorskie pieczarki Nadziewane, oraz Śródziemnomorskie Stosy Hummusu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki Hummusu w blenderze lub robocie kuchennym; zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj trochę zastrzeżonego bulionu, jeśli pragniesz cieńszego Hummusu.Przechowywać w lodówce przez około 1 3 godzin dla smaków do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Przenieść mieszaninę na talerz i rozprowadzić hummus równomiernie w kółko.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
4
Dekoruj powyższymi dodatkami według własnego gustu w podanej kolejności.
5
Całość posypać papryką lub sumakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SumakSumak
6
Podawać z rozgrzanymi trójkątami pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej

Składniki

425papryka habanerociecierzyca, odsączona (w razie potrzeby gotowana na wolnym ogniu ok. 5 minut)ciecierzyca, odsączona (w razie potrzeby gotowana na wolnym ogniu ok. 5 minut)0warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej4trochę posiekanej cukiniiser feta, pokruszonyser feta, pokruszony4trochę posiekanej cukiniiświeża bazylia, mielonaświeża bazylia, mielona4trochę posiekanej cukiniiświeża kolendra lub pietruszka, posiekanaświeża kolendra lub pietruszka, posiekana12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychcienkie plasterki pikli koperkowej typu delikatesowegocienkie plasterki pikli koperkowej typu delikatesowego2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4trochę posiekanej cukiniiTapenada zielona z oliwek, bazylii i migdałów (Tapenada Zielona z oliwek, bazylii i migdałów)Tapenada zielona z oliwek, bazylii i migdałów (Tapenada Zielona z oliwek, bazylii i migdałów)4trochę posiekanej cukiniizielona cebula top, cienkie plasterkizielona cebula top, cienkie plasterki4trochę posiekanej cukiniioliwa kalamataoliwa kalamata3Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1warzywo (np. szpinak)rozdrobniona Skórka z cytryny (Opcjonalnie i jeśli dodamy wyciąć sok z cytryny)rozdrobniona Skórka z cytryny (Opcjonalnie i jeśli dodamy wyciąć sok z cytryny)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek (może być Polana sokiem z ciecierzycy)oliwa z oliwek (może być Polana sokiem z ciecierzycy)4trochę posiekanej cukiniipapryka lub sumakpapryka lub sumak4trochę posiekanej cukiniichlebek pita, rozgrzany i pokrojony w trójkątychlebek pita, rozgrzany i pokrojony w trójkąty4trochę posiekanej cukiniipomidor roma, grubo posiekanypomidor roma, grubo posiekany1warzywo (np. szpinak)sól (lub do smaku)sól (lub do smaku)1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniapomidor suszony na słońcu, w oliwie z oliwek (można również skropić olejem przez dip)pomidor suszony na słońcu, w oliwie z oliwek (można również skropić olejem przez dip)4trochę posiekanej cukiniilekka mżawka oliwa z oliwek extra virgin lub oliwa z suszonych na słońcu pomidorówlekka mżawka oliwa z oliwek extra virgin lub oliwa z suszonych na słońcu pomidorów3Spód: okruszki z herbatników grahamtahini (pasta sezamowa)tahini (pasta sezamowa)2Spód: okruszki z herbatników grahamzwykły jogurt (opcjonalnie) lub 2 łyżki kwaśnej śmietany (opcjonalnie)zwykły jogurt (opcjonalnie) lub 2 łyżki kwaśnej śmietany (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn