Przyprawowy łosoś z prażonymi burakami imbirowymi

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Spice-Crusted łosoś z prażonymi burakami imbiru spróbować. Na 4,63 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 36g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz nasiona kolendry, różowy pieprz, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Łosoś pokrojony w przyprawy, Łosoś Grillowany z migdałami i przyprawami, oraz Prażone Buraki Z Pomarańczą I Imbirem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Ułożyć buraki na blasze do pieczenia na tyle dużej, aby utrzymać je w jednej warstwie.
Posypać imbirem, drobną solą morską i 1 łyżką oleju i wrzucić do herbu.Upiec buraki w środku piekarnika, mieszając raz lub dwa razy podczas gotowania, do miękkości i lekko rumiane, 25 do 30 protokół.W międzyczasie umieść czarne ziarna pieprzu w młynku do przypraw i pulsuj raz lub dwa razy, aż pękną, lub umieść je na desce do krojenia i pęknij wałkiem do ciasta.
Dodaj różowe ziarna pieprzu, nasiona kolendry, rozmaryn i grubą sól morską; Kontynuuj pulsowanie lub kruszenie, aż mieszanina zostanie bardzo grubo zmielona.Wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem, nasmaruj Papier i umieść łososia na górze; złóż cienką część ogona pod, jeśli filet jest zbyt duży dla blachy do pieczenia.
Łososia posmarować pozostałymi 2 łyżeczkami oleju i posypać mieszanką pieprzu.Po pieczeniu buraków przez około 15 minut, umieścić łososia na górnej półce piekarnika i smażyć, aż lekko różowy w środku, około 15 minut.Łososia poluzować z pergaminu łopatką, a następnie użyć 2 dużych łopatek, aby przenieść go na talerz.Łyżka buraków wokół łososia i posypać je szczypiorkiem i pietruszką do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.