Przyprawiony Dressing Jagnięco-ryżowy z ciecierzycą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać przyprawione Jagnięcina i ryż Dressing z ciecierzycy spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 349 kalorii, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, orzeszki piniowe, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Merguez - przyprawione golonki jagnięce z ciecierzycą, Musakka z cukinii z ciecierzycą i przyprawioną jagnięciną, oraz Sałatka z kapusty z przyprawioną ciecierzycą Cajun i sosem z maślanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu roztopić masło.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodaj jagnięcinę, czosnek, cynamon, kardamon i ziele angielskie i gotuj, mieszając, aż jagnięcina nie będzie już różowa, a płyn odparuje, około 4 minut.
Dodać ryż i ciecierzycę wraz z 2 łyżeczkami soli i szczyptą pieprzu i gotować, mieszając, aż równomiernie pokryje.
Dodać bulion i wodę i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut.
Tymczasem rozgrzać olej na małej patelni.
Dodać orzeszki piniowe i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż zbrązowieje, o 4 protokół.
Orzeszki piniowe przełożyć na talerz i doprawić solą.
Puch ryż i przenieść go do miski.
Posypać tosty orzeszki piniowe na dressing i służyć.