Przyprawione gofry z karmelizowanymi jabłkami

Przyprawione gofry z karmelizowanymi jabłkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj przyprawionych gofrów z karmelizowanymi jabłkami. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki uniwersalnej, zmielony imbir, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawione, Karmelizowane Jabłka, Gofry z dyni na noc w / Tostowane masło orzechowe, Syrop z cydru + przyprawione jabłka, oraz Gofry cynamonowe ze smażonymi jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić pierwsze 12 składników w dużej misce, aby wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W średniej misce zmiksować maślankę, miód, żółtko i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MaślankaMaślanka
żółtko Jajażółtko Jaja
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Mieszankę maślanki ubić na suche składniki. Wymieszać z roztopionym masłem. Ubij białko w innej średniej misce, aż będzie sztywne, ale nie suche; złóż na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Białka JajBiałka Jaj
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Spryskaj 8-do 9-calową gofrownicę kwadratową sprayem zapobiegającym przywieraniu i rozgrzej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
5
Połowę ciasta (około 1 szklanki) wlać na rozgrzane żelazko. Zamknij górę i gotować, aż brązowy i ustawić, O 3 protokół (czas będzie się różnić w zależności od maszyny).
6
Przenieść gofry do dużego stojaka umieszczonego na obramowanej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałym ciasto. (Może być wykonane z wyprzedzeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Odstawić w temperaturze pokojowej do 3 godzin lub całkowicie schłodzić, owinąć folią i odstawić w temperaturze pokojowej 1 dzień. Rewarm odkryte na stojaku na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż ostry, o 5 minut na stronie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
8
Gofry pokroić w kwadraty. Podziel kwadraty między 4 płytki. Top z lodami i karmelizowanymi jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Do Konserwowania,Do Konserwowania,

Składniki

1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKarmelizowane JabłkaKarmelizowane Jabłka21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)1Dużejajko rozdzielonejajko rozdzielone11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaDuża szczypta ziemiDuża szczypta ziemi01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kolendra mielonakolendra mielona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1szczyptaDuża ilość zmielonego białego pieprzuDuża ilość zmielonego białego pieprzu2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych6(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)(1/4 patyczka) niesolone masło, roztopione(1/4 patyczka) niesolone masło, roztopione4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLody wanilioweLody waniliowe2(zima)Dodatkowe solone pestki słonecznika opcjonalnieDodatkowe solone pestki słonecznika opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn