Przyprawiona Ciecierzyca (Chole)

Przyprawiona Ciecierzyca (Chole)
Indyjskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj pikantną ciecierzycę (Chole). Za 1,1 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 304 kalorie , 12 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką fasolę garbanzo, cebulę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 77% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Przyprawiona ciecierzyca (Chole) , palak chole , jak zrobić palak chole | ciecierzyca szpinakowa i indyjska Khatte Chole (ciecierzyca ostra i kwaśna) .

Instrukcje

1
Podgrzej olej roślinny w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj kminek i mielone czerwone chilli i smaż przez kilka sekund, aż przyprawy zaczną wydzielać aromat.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj chili serrano, cebulę, fasolę garbanzo, sok z cytryny i wodę; doprawić do smaku solą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie i większość płynu odparuje, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Posypać imbirem, pomidorami i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Chole bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gruener Veltliner i Sparkling Rosé. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Dr. Loosen Dr. L Riesling z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
„...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie wytrawnym Rieslingu... Cytryna, zielone jabłko, wilgotna pestka i lekko kwiatowe aromaty, po których następuje rześkie, nasycone łupkiem podniebienie i finisz soczystych cytrusów i jabłka, orzechów oleje, sole mineralne i mokry kamień…” – Wine Advocate „To wino musi być jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. „Wstępny” Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się smakami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi łagodną ilość orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif.” – Magazyn Food & Wine
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn