Przyprawa otarta Bahamskim ogonem homara z czerwonym sosem Chile-kokosowym

Przyprawa otarta Bahamskim ogonem homara z czerwonym sosem Chile-kokosowym
Spice przetarł bahamski ogon homara z czerwonym sosem Chile-kokosowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 528 kalorii, 28g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka brązowego cukru, chile de arbol, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowany ogon homara z sosem Jerk i ryżem kokosowym, Ogonek homara z rumianym sosem maślanym, oraz Pieczony ogon homara z brązowym sosem maślanym.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Dodać czosnek, imbir i chile de arbol i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Dodać bulion i pieczony puree z czerwonej papryki i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Dodać mleko kokosowe i gotować ponownie, aż zmniejszy się o połowę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
6
Dodać sok z limonki, miód i kolendrę i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Zdjąć z ognia.
1
Wszystkie przyprawy ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Doprowadzić do wrzenia duży garnek wypełniony osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj homary i homary parboil przez około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4
Wyjąć i umieścić w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Dobrze spuścić.
6
Usuń mięso
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
od ogona i pocięte na 1-calowe kawałki. Mięso homara zagrzebać w przyprawach i odsączyć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
8
Rozgrzać kilka łyżek oleju w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodać homara i gotować, aż złoty brąz ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
10
Chochla niektóre z czerwonego sosu Chile-kokosowego na dużym talerzu i góry z mięsem homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
11
Dekoruj liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOlej rzepakowyOlej rzepakowy6całe chile de arbol, łodygi usuniętecałe chile de arbol, łodygi usunięte9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestado homarów lub krewetek lub stado rybstado homarów lub krewetek lub stado ryb1zostawićŚwieża kolendra, do dekoracjiŚwieża kolendra, do dekoracji3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane świeże liście kolendrydrobno posiekane świeże liście kolendry2goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany2caleczosnek świeży, grubo posiekanyczosnek świeży, grubo posiekany2warzywo (np. szpinak)półksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone1porcja startego parmezanukolendra mielonakolendra mielona1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Sok z limonkiSok z limonki2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1porcja startego parmezanujasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier4Homar kolczasty (Homar bahamski)Homar kolczasty (Homar bahamski)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoproszek habaneroproszek habanero2warzywo (np. szpinak)ramięramię1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogruby czarny pieprzgruby czarny pieprz1czerwona cebula, grubo posiekanaczerwona cebula, grubo posiekana1papryka czerwona pieczona, pureepapryka czerwona pieczona, puree41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreotymianek suchytymianek suchy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Regnard Grand Chablis. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 49 dolarów.
Regnard Grand Chablis
Regnard Grand Chablis
Żółty kolor z zielonymi pasemkami. Owocowy bukiet zarówno wyrazisty, jak i przypominający białe owoce (brzoskwinie) wsparte nutami mineralnymi. Podniebienie jest świeże i doskonale zrównoważone między tłuszczem a kwasowością. Wykończenie jest mineralne i gourmand.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn