Przygody z konserwowaniem: domowy ketchup pomidorowy - blog kulinarny-Kitchenist

Przygody z konserwowaniem: domowy ketchup pomidorowy - blog kulinarny-Kitchenist
Need a dairy free side dish? Przygody z konserwowaniem: domowej roboty ketchup pomidorowy - blog kulinarny-kucharz może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.03 za porcję. Ten przepis z kitchenist.com posiada 2 wentylatory. Udaj się do sklepu i podnieś lekko brązowy cukier, przecedzić przyprawiony ocet i dodać go do sosu pomidorowego, soli morskiej i kilku innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Więcej tego samego: Tricolore bakłażan Bruschetta-blog kulinarny-Kitchenist, Trudne nieporozumienia: Pizza ziemniaczana - blog kulinarny-Kitchenist, oraz Najlepszy powód: prosty makaron sardynki - blog kulinarny-Kitchenist.

Składniki

2Tbsmarynowanie przyprawy (lub zrobić własne, patrz poniżej)marynowanie przyprawy (lub zrobić własne, patrz poniżej)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekko pakowany brązowy cukierlekko pakowany brązowy cukier0warzywo (np. szpinak)cayenne, czyli do smakucayenne, czyli do smaku1łodygaseler, posiekany z grubszaseler, posiekany z grubsza1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)2goździkiczosnek obrany i rozgniecionyczosnek obrany i rozgnieciony2Tbsolej neutralnyolej neutralny1łyżka czerwony ocet winnycebula, posiekana z grubszacebula, posiekana z grubsza1papryka czerwona, żółta lub pomarańczowa, rdzeniowana i posiekana z grubszapapryka czerwona, żółta lub pomarańczowa, rdzeniowana i posiekana z grubsza41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychsól morska do smakusól morska do smaku3x 400 g pokrojonego pomidorax 400 g pokrojonego pomidora41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychKetchup Pomidorowy Domowej RobotyKetchup Pomidorowy Domowej Roboty2TbsDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3Odcedź przyprawiony ocet i dodaj go do sosu pomidorowego, wraz z cukrem, cayenne i szczypta lub dwie soli. Gotować przez kolejne 30-40 minut, aż będzie cieńszy niż keczup butelkowyOdcedź przyprawiony ocet i dodaj go do sosu pomidorowego, wraz z cukrem, cayenne i szczypta lub dwie soli. Gotować przez kolejne 30-40 minut, aż będzie cieńszy niż keczup butelkowy41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychadaptacja jak gotować wszystko Wegetariańskie Mark Bittmanadaptacja jak gotować wszystko Wegetariańskie Mark Bittman1małe1. Podgrzej ocet i przyprawę marynującą razem w małym rondlu, aż się ugotuje. Wyłączyć ogień i pozostawić na strome przez co najmniej 45 minut, podczas gdy nadal z resztą przepisu1. Podgrzej ocet i przyprawę marynującą razem w małym rondlu, aż się ugotuje. Wyłączyć ogień i pozostawić na strome przez co najmniej 45 minut, podczas gdy nadal z resztą przepisu4Z rozgrzanego ketchupu delikatnie przecier wyjąć za pomocą blendera zanurzeniowego. W tym momencie ketchup może być konserwowany w sterylizowanych słoikach lub przechowywany w lodówce do 2 tygodniZ rozgrzanego ketchupu delikatnie przecier wyjąć za pomocą blendera zanurzeniowego. W tym momencie ketchup może być konserwowany w sterylizowanych słoikach lub przechowywany w lodówce do 2 tygodni
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn