Przepis Na Łososia Norweskiego Na Parze
Gotowany na parze łosoś norweski przepis może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 414 kalorii, 51g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 12,07 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz sake, łososia, dashi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Norweski Przepis Gravlax, Jajka Gotowane Na Parze Z Przepisem Cincaluk, oraz Przepis na brokuły na parze (z Beurre Blanc) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń łuski łososia i dokładnie wyczyść. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Ułóż łososia, jeden grzyb shiitake i jeden brokuł floret na głębokim naczyniu.Przygotuj wywar dashi doprowadzając do zagotowania Dashi.
Dodaj mirin, sake i sos sojowy.
Zdjąć z ognia i odstawić.Łososia na parze przez około 3-4 minuty lub do momentu ugotowania. W naczyniu należy wyrzucić mętną wodę rybną.
Połowę wywaru dashi wlać do naczynia i od razu podawać z gotowanym na parze białym ryżem.Powtórz to samo dla pozostałego łososia i innych składników.Kucharze Uwaga: Proszę kliknąć tutaj, aby przepis dashi.Najczęściej Przypinane Przepisy
Crab Rangoon (Cream Cheese Wontons)Chicken Wontons
Tajski Sate z kurczaka w sosie orzechowym
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.