Przegrzebki z puree z grochu o zapachu tajskim
Przegrzebki z puree z grochu o zapachu tajskim to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, creme fraiche, tajska pasta curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Grillowane przegrzebki z komosą o zapachu pomarańczy, Parfait z Dulce de Leche, Puree z mango i krem o zapachu migdałów, oraz Zapiekane przegrzebki z Purée z kalafiora.
Instrukcje
Groszek gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedzamy i przekładamy do blendera, dodając 1 łyżkę pasty curry i creme fraiche lub kwaśną śmietanę. Doprawić do smaku solą i być może dodać więcej pasty curry, w zależności od tego, jak silna jest.
Rozgrzać olej i masło na patelni do spienienia, a następnie smażyć przegrzebki przez 2 minuty na boku. Jeśli używasz Duże przegrzebki to czasami łatwiej jest wyciąć je na pół w poprzek.
Kiedy są ugotowane, po prostu tracą surowy wygląd w środku i są lusciously delikatne, a na zewnątrz złociste i prawie karmelizowane.
Podnieś przegrzebki na dwóch rozgrzanych płyt, a następnie rozpalić gorącą patelnię, wyciskając sok z limonki. Wymieszać, aby dobrze wymieszać i odebrać każdy skrawek smaku, a następnie zalać przegrzebki na każdym talerzu.
Danie się puree z grochu obok przegrzebki, i posypać posiekaną kolendry lub bazylii tajskiej.
Podawać z innym klinem limonki, jeśli masz na to ochotę.