Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj przegrzebki z kurczaka z szałwią i serem Fontina. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, liście szałwii, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Przegrzebek z kurczaka w sosie z masłem cytrynowym szałwiowym, Mini kanapki z grillowanym serem Sage i Fontina, oraz Polenta Z Rozdrobnionym Kurczakiem, Fontiną I Sosem Maślanym Z Szałwii.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: wykałaczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
3
Umieść kotlety z kurczaka na czystej powierzchni roboczej, wąskim końcu skierowanym do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kremowej Zupy Pomidorowej Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecana: Amy's Chunky Tomato Bisque)
4
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
5
Umieść po jednym liściu szałwii w poprzek na każdym z kawałków kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Gałązki Rozmarynu
6
Każdy z kawałków kurczaka posypać 1/2 uncji (około 2 łyżki) sera fontina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Fontina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Zwinąć kurczaka i zapieczętować jednym lub dwoma wykałaczkami. Rozgrzać oliwę z oliwek i połówki ząbek czosnku w dużym, ciężka patelnia na średnim ogniu, aż czosnek jest pachnący, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Smażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj kurczaka. Brąz kurczaka ze wszystkich stron, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
Wyjmij kurczaka z patelni, usuń i wyrzuć czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty, skrobając brązowe kawałki z dna patelni drewnianą łyżką. W międzyczasie połącz pomidory i płatki czerwonej papryki w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, Obrane
11
Dodaj mieszaninę pomidorów do zmniejszonego wina na patelni. Dusić przez 5 minut, aby smaki poślubić. Odstawić kurczaka na patelnię. Kurczak dusić w sosie pomidorowym przez 10 minut. Przewrócić kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
12
Wyjmij kurczaka z patelni. Sos pomidorowy doprawić solą i pieprzem. Łyżka sos pomidorowy na talerzach lub półmisku. Pokroić kurczaka w 1-calowe rundy.