Przegrzebki z cytrusami i komosą ryżową
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,83 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańcze, nasiona kolendry, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przegrzebki Cytrusowe, Przegrzebki Marynowane Sojowo-Cytrusowe, oraz Przegrzebki z cytrusową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć quinoa, 2 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli w rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż woda zostanie wchłonięta, 12 do 14 minut.
W międzyczasie zetrzyj 1 łyżeczkę skórki pomarańczowej, następnie sok wszystkie 3 pomarańcze i mandarynki do miski.
Posypać cukier na patelni i gotować na średnim ogniu, aż ciemny bursztyn, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić w occie, sokach cytrusowych i skórce, i kolendry. Powrót do średniego ciepła i gotować, aż gruby, o 8 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle; ogrzać.
Doprawić przegrzebki z jednej strony solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki przyprawione stronie w dół i sear aż złoty, 4 do 5 protokół. Flip i gotować, aż złoty z drugiej strony, 2 do 3 więcej minut.
Puch quinoa widelcem i podzielić między talerze. Top z przegrzebków, skropić sosem cytrusowym i posypać natką pietruszki.
Zdjęcia Antonis Achilleos