Przegrzebki w sosie kokosowo-bazyliowym

Przegrzebki w sosie kokosowo-bazyliowym
Jeśli 2,45 zł za porcję spada w budżecie, przegrzebki w sosie kokosowo-bazyliowym może być ogromny jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 464 kalorie, 5G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sosu rybnego, mleko kokosowe, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Przegrzebki z sosem cytrynowo-bazyliowym, Zapiekane przegrzebki morskie z sosem z trawy cytrynowej i sałatką z bazylii, mięty i kolendry, oraz Zapiekane przegrzebki z sosem kokosowo-cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze składniki 4 W 12-calowej, patelni z prostymi bokami; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej lub aż mieszanina simmers.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj przegrzebki; przykryć i kłusować na lekkim wolnym ogniu, regulując ciepło w razie potrzeby, przez 8 minut lub aż przegrzebki staną się nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
3
Za pomocą łyżki szczelinowej, usunąć przegrzebki z patelni; miejsce w płytkim naczyniu lub poszczególnych misek do serwowania. Przykryć folią. Gotować mieszankę mleka kokosowego na dużym ogniu, odkryte, przez 10 do 15 minut lub do zmniejszenia do 1 1 / 2cups. Wymieszać z sosem rybnym i bazylią; łyżką przegrzebków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn