Przegrzebki smażone z brokułami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 274 kalorie, 7G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, wodę, przegrzebki morskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone przegrzebki i szparagi, Ginger Stir Smażone Przegrzebki, oraz Przegrzebki Smażone Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć duże liście z brokułów i odciąć wszelkie twarde końce niższych łodyg. Brokuły opłukać zimną wodą.
Pokrój łodygi i kwiaty na kawałki wielkości kęsa.
Pokrój końcówki łodygi z grzybów i pokrój grzyby w plastry o grubości 1/4 cala.
Jeśli przegrzebki są większe niż 1 cal średnicy, przeciąć każdy na pół. Spłucz zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami.
Prażoną czerwoną paprykę odcedzić w sitku; czerwoną paprykę pokroić w plasterki.
W rondlu 2-quart podgrzać ryż i wodę do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu. Gdy mieszanina się zagotuje, zmniejsz ciepło na tyle, aby delikatnie pęcherzyki mieszaniny. Przykryć pokrywką; gotować około 15 minut lub aż ryż będzie puszysty i miękki. Podczas gotowania ryżu, Kontynuuj przepis.
W rondlu 3-quart lub 12-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać grzyby; gotować około 5 minut, często mieszając, do miękkości po przekłuciu widelcem.
Wymieszaj przegrzebki, brokuły i pieczoną czerwoną paprykę. Gotować 3 do 4 minut, często mieszając, aż przegrzebki są białe i nieprzezroczyste.
Umieść skrobię kukurydzianą w średniej misce. Stopniowo mieszaj rosół z kurczaka w skrobi kukurydzianej, aż mieszanina będzie gładka. Wymieszać mieszaninę bulionu i sos sojowy do mieszaniny przegrzebek.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając. Kontynuuj gotowanie przez 1 minutę, stale mieszając.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.