Przegrzebki Provencale to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 63 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, pietruszka, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Przegrzebki Pieczone Provençale, Coquilles St Jacques a La Provencale-przegrzebki z czosnkiem, oraz Lambcarre Provencale dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Bez wyporu, lekko brązowe przegrzebki w partiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Usuń przegrzebki do poszczególnych zapiekanek lub lekko masłem muszli do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 łyżka Suszonej Marsali
3
Cebulę i grzyby wymieszać na patelni, i gotować, aż cebula jest miękka i zaczyna brązowieć. Wymieszaj czosnek, pomidory, wino, ketchup, sól, estragon, rozmaryn i biały pieprz. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Odkryć, i gotować, aż gruby, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szyjki Z Kurczaka
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Płatki Crispix, Rozdrobnione
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wymieszać z krewetkami i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
5
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.