Przegrzebki morskie z kolendrą Gremolata i imbirem Lime Beurre Blanc

Przegrzebki morskie z Gremolatanem kolendry i limonką imbirową Beurre Blanc to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 234 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka masła, szalotka, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przegrzebki morskie z kolendrą Gremolatan i imbirem Lime Beurre Blanc, Zapiekane przegrzebki z imbirowo-limonkowym Beurre Blanc i Milanese Risotto, oraz Chrupiąca skórka smażona na patelni Barramundi z Czerwonym tajskim Curry Beurre Blanc i kolendrą Gremolata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj kolendrę, czosnek i skórkę w małej misce.
Gotować na wolnym ogniu szalotkę i imbir w soku z limonki i wina w małym ciężkim rondlu, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych.
Ubij na maśle 1 łyżkę na raz, dodając każdy nowy kawałek przed poprzedni całkowicie stopił i od czasu do czasu podnosząc patelnię z ciepła do chłodnej mieszaniny. (Sos nie może być zbyt gorący, bo się oddzieli.)
Wlać sos przez drobne sito do miski (wyrzucić cząstki stałe), a następnie powrócić do oczyszczonej patelni. Doprawić solą i białym pieprzem i zachować ciepło podczas gotowania przegrzebki.
Pat przegrzebki suche i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté przegrzebki, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 4 do 5 minut w sumie.
Posypać przegrzebki gremolatą i podawać z sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.