Przegrzebek i Vegetable Gumbo może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 290 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz tymianek, olej roślinny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Jest to niedrogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zbierz Przegrzebek Warzywny, Gumbo Warzywne, oraz Gumbo z krewetek i warzyw.
Instrukcje
1
Boczek gotować w holenderskim piekarniku, aż będzie chrupiący; odcedzić na ręcznikach papierowych, zastrzegając kapiele na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Piec Holenderski
Patelnia
2
Dodaj olej roślinny do kapiących patelni; ubijaj w mące. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zasmażka będzie karmelowa (około 25 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Karmel
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
3
Dodać seler i następne 3 składniki; gotować, ciągle mieszając, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
4
Wymieszać bulion i kolejne 4 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu i szumiąc w razie potrzeby. Wmieszać okrę i 3 kolejne składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ketmia Jadalna (okra)
5
Podsmażyć grzyby na maśle na dużej patelni na średnim ogniu 3 do 4 minut lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj do mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
7
Dodać boczek, przegrzebki i kolejne 3 składniki do bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut lub aż przegrzebki są zrobione; wyrzucić liście laurowe.
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.