Przecier z karczocha z chrupiącymi krewetkami i limonką
Przecier z karczocha z chrupiącymi krewetkami i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 20g białka, oraz 17g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś świeżo liście pietruszki, marynowane serca karczochów, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 26 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 54%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Grillowane kotlety jagnięce z Puree z karczochów, chrupiącymi karczochami i oliwką Cerignolan, Pieczone Chrupiące Krewetki Miodowo-Limonkowe, oraz Ryba w skórce Brioche z Puree z topinamburu i piklami z topinamburu.
Instrukcje
Umieść białka w płytkim naczyniu.
W osobnym płytkim naczyniu połącz mąkę kukurydzianą, przyprawy ziołowe i sól.
Dodaj krewetki do białek i obróć do płaszcza.
Dodaj do mieszanki mąki kukurydzianej i obróć, aby pokryć.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i gotuj 2 do 3 minut z każdej strony, aż będą nieprzezroczyste w środku i jasnoróżowe na zewnątrz.
Tymczasem w robocie kuchennym połącz serca karczochów z 1 łyżką oleju ze słoika, białą fasolą i kwaśną śmietaną. Przetwarzaj do uzyskania gładkości. Złożyć pietruszkę.
Większość krewetek podawaj na puree z karczochów (zarezerwuj 8 krewetek na kolejny posiłek). Wyciśnij sok z limonki na krewetki i podawaj z boku.