Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou)

Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou)
Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz seler, pomidor, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 79 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Prowansalska zupa jarzynowa: Soupe au Pistou, Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou), oraz Soupe au Pistou.

Instrukcje

1
Gotować por, seler, marchew, czosnek i gałązka tymianku w oleju z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w 5-do 6-quart ciężkich garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa brązowy i trzymać się dna garnka, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać ziemniaki i łodygi chard Z1 / 2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Wymieszać edamame, cukinia, fasola szparagowa, makaron, liście chard, i 1/4 łyżeczki soli i dusić, odkryte, aż makaron jest al dente i warzywa są miękkie, o 10 protokół. Wyrzucić gałązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1
Rozgrzać suchą małą patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie char pomidor ze wszystkich stron. Pomidor rdzeniowy, następnie przecier z bazylią, pietruszką i czosnkiem w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać olej i ser i dobrze zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Zupę wyjąć z ognia i wymieszać z połową pistou oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
4
Podawać zupę z pozostałym pistou.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
1
Zupę, bez pistou, można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia66
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn