Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou)

Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou)
Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz seler, pomidor, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 79 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Prowansalska zupa jarzynowa: Soupe au Pistou, Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou), oraz Soupe au Pistou.

Instrukcje

1
Gotować por, seler, marchew, czosnek i gałązka tymianku w oleju z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w 5-do 6-quart ciężkich garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa brązowy i trzymać się dna garnka, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać ziemniaki i łodygi chard Z1 / 2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Wymieszać edamame, cukinia, fasola szparagowa, makaron, liście chard, i 1/4 łyżeczki soli i dusić, odkryte, aż makaron jest al dente i warzywa są miękkie, o 10 protokół. Wyrzucić gałązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Rozgrzać suchą małą patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie char pomidor ze wszystkich stron. Pomidor rdzeniowy, następnie przecier z bazylią, pietruszką i czosnkiem w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać olej i ser i dobrze zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Zupę wyjąć z ognia i wymieszać z połową pistou oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
4
Podawać zupę z pozostałym pistou.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
1
Zupę, bez pistou, można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji

Składniki

1roztopione masłoAkompaniament: grillowana bagietka szczotkowana oliwą z oliwekAkompaniament: grillowana bagietka szczotkowana oliwą z oliwek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane liście bazyliipakowane liście bazylii1łyżka czerwony ocet winnymarchewka, pokrojona na kawałki 1/2 calamarchewka, pokrojona na kawałki 1/2 cala1żebrożeberko selera naciowego, pokrojone na kawałki 1/2 calażeberko selera naciowego, pokrojone na kawałki 1/2 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozmrożony mrożony edamame (świeża soja)rozmrożony mrożony edamame (świeża soja)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane liście pietruszki płaskiejpakowane liście pietruszki płaskiej1ząbek czosnku, drobno posiekanyząbek czosnku, drobno posiekany2ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasolka szparagowa, przycięta i pokrojona w 1-calowe kawałkifasolka szparagowa, przycięta i pokrojona w 1-calowe kawałki851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kubek grubo startego Gruyèrekubek grubo startego Gruyère1łyżka czerwony ocet winnypor (tylko białe i bladozielone części), umyty i cienko pokrojony (2 szklanki)por (tylko białe i bladozielone części), umyty i cienko pokrojony (2 szklanki)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(zalecany: sos A1)(zalecany: sos A1)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki gotowane, obrane i pokrojone w 1/2 calaziemniaki gotowane, obrane i pokrojone w 1/2 cala2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Szwajcarski chard, łodygi pokrojone na kawałki 1/2 cala i liście grubo posiekaneSzwajcarski chard, łodygi pokrojone na kawałki 1/2 cala i liście grubo posiekane1łyżka czerwony ocet winnygałązka tymiankugałązka tymianku1małe2 żółte cebule, obrane i posiekane2 żółte cebule, obrane i posiekane2Średnia żółta cebula, posiekanakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 42271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukinia, pokrojona na kawałki 1/2 calacukinia, pokrojona na kawałki 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia66
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn