Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz seler, pomidor, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 79 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Prowansalska zupa jarzynowa: Soupe au Pistou, Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou), oraz Soupe au Pistou.
Instrukcje
1
Gotować por, seler, marchew, czosnek i gałązka tymianku w oleju z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w 5-do 6-quart ciężkich garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa brązowy i trzymać się dna garnka, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodać ziemniaki i łodygi chard Z1 / 2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Chard Szwajcarski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Wymieszać edamame, cukinia, fasola szparagowa, makaron, liście chard, i 1/4 łyżeczki soli i dusić, odkryte, aż makaron jest al dente i warzywa są miękkie, o 10 protokół. Wyrzucić gałązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Chard Szwajcarski
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Rozgrzać suchą małą patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie char pomidor ze wszystkich stron. Pomidor rdzeniowy, następnie przecier z bazylią, pietruszką i czosnkiem w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać olej i ser i dobrze zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Zupę wyjąć z ognia i wymieszać z połową pistou oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
4
Podawać zupę z pozostałym pistou.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
1
Zupę, bez pistou, można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji