Provençale Grillowany Tuńczyk
Provençale Grillowany tuńczyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $7.07 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 42g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz steki z tuńczyka, estragon, oliwki niçoise i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Tuńczyk Provencale, Tuńczyk I Pomidory Provencale, oraz Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w średniej misce. Przykryć i schłodzić 20 minut.
Posypać rybę herbes de Provence i 1/4 łyżeczki soli.
Umieść rybę na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; gotuj 3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie średnio rzadka lub pożądany stopień doneness.
Podawać ryby z mieszanką pomidorową.
W razie potrzeby udekorować szczypiorkiem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.