Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym

Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 753 kalorie, 97g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Jeśli masz masło, Indyk 1 godzina, bulion z indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Bogaty Sos Z Indyka, oraz Bogaty i jedwabisty sos z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w najniższej pozycji i rozgrzej piekarnik do 232°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz, a następnie osusz.
Indyka i skórkę posypać solą i pieprzem. Złóż skórę szyi pod ciałem i zabezpiecz metalowymi szaszłykami, a następnie związaj pałeczki perkusyjne ze sznurkiem kuchennym i podwiń skrzydła pod ciałem.
Włożyć indyka na stelaż w patelni do pieczenia.
Dodaj 1 szklankę wody do patelni i smażyć bez fastrygowania, obracając patelnię w połowie pieczenia, aż termometr włożony do mięsistej części ud (testuj obie uda; nie dotykaj kości)rejestruje 77°, 2 1/4 do 2 3/4 godzin.
Ostrożnie przechylić indyka tak, aby wszelkie soki z wnętrza dużej wnęki trafiły do patelni, a następnie przenieść indyka na talerz, rezerwując soki w patelni.
Niech Indyk stoi, odsłonięty, 30 minut (temperatura mięsa uda wzrośnie do 180 ° F).
Wlać soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do miarki (nie czyścić patelni do pieczenia), a następnie odcedzić i wyrzucić tłuszcz. (W przypadku korzystania z separatora tłuszczu, wlać soki z patelni przez sito do separatora i odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 1 do 2 minut. Ostrożnie wlać soki z patelni z separatora do miary, odrzucając tłuszcz.)
Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać pozostałą filiżankę wody i rozpalić patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę.
Wlać przez sito do miarki zawierającej soki z patelni.
Dodać wystarczającą ilość wywaru z indyka do soków na patelni, aby doprowadzić całość do 8 filiżanek (jeśli zapas jest zatkany, podgrzać do upłynnienia).
Masło rozpuścić w 4-litrowym ciężkim garnku i wymieszać z mąką. Zasmażkę gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając, 5 minut.
Dodaj mieszaninę zapasów w strumieniu, stale ubijając, aby zapobiec grudkom, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając od czasu do czasu. Wymieszać wszystkie soki z indyka zgromadzone na półmisku i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Doprawić sosem solą i pieprzem, następnie wymieszać z octem jabłkowym (do smaku).