Prosty Pieczony Indyk

Prosty Pieczony Indyk
Prosty pieczony indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 618 kalorii, 84g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka pieprzu, masła, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Prosty Pieczony Indyk, oraz Prosty Pieczony Indyk.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Ustaw stelaż wewnątrz większej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Wlać 4 szklanki wody na patelnię. Patturkey suche z ręcznikami papierowymi. Tuck końcówki wingsunder ptaka. Jeśli indyk nie jest solony, natrzyj ptaka w środku i wyjmij solą. Doprawić wewnątrz i na zewnątrz zppepper i umieścić na stojaku na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
3
Umieścić onionand seler w jamie. Rub 3 łyżki masła. Pieczony indyk, nieosłonięty, przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
W międzyczasie, wymieszać pozostałe 3 łyżki masła, soysauce i mirin (lub substytut store-boughtteriyaki sos do sosu sojowego i mirin) w małej sałatce na średnim ogniu, aż stopi się andsmooth.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
MasłoMasło
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SOSSOS
5
Dodaj rozmaryn. Okładka; utrzymuj glazurę w cieple najniższego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
GlazuraGlazura
6
Zmniejszyć piekarnik do 163°. Baste indyka z panjuices; dodać więcej wody w razie potrzeby maintainat co najmniej 1/4 " cieczy na patelni. Piecz przez 30 minut; podlewaj sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Posmaruj lekko glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
8
Kontynuuj pieczenie indyka, fastrygowanie panjuices i szczotkowanie szkliwem co 30 minut, i namiotowanie folią, jeśli okaże się zbyt ciemne, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do najcieplejszej części uda bez dotykania kościregistry 74° (soki powinny działać jasne, gdy termometr zostanie usunięty), łącznie około 2 3/4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Przełożyć indyka na talerz. Namiot z folią; odstawić na 1 godzinę przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Magazyn