Prosty Halibut Z Grilla

Prosty Halibut z grilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 641 kalorii, 83g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 15,39 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 66 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pieprz, rodzaj ognia: bezpośredni, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Krokiety Halibut Proste, Prosty pieczony Halibut z boczkiem masło ziołowe, oraz Chili-Spiced Grillowany Halibut z grillowaną kukurydzianą salsą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety ostrożnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Filety obficie posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieść rybę na grillu i gotuj, aż dno filetu zacznie być nieprzezroczyste, a szpatułkę można wsunąć pod rybę z niewielkim oporem, około 5 minut. Flip ryby i gotować, aż płatki do widelca i jest nieprzezroczysty prawie całą drogę, lub rejestruje między 130-135°F na natychmiastowy termometr odczytu włożony w środku filetu, 3 do 5 minut więcej.
Przełóż rybę na talerz, pozostaw na 5 minut, a następnie podawaj z połówkami cytryny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.