Prosty Chleb Pełnoziarnisty
Prosty chleb pełnoziarnisty jest Wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1425 kalorii, 46g białka, oraz 15 g tłuszczu. Mieszanka ciepłej wody, mąki chlebowej, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 3261 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 97%. Spróbuj Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, 100% chleb pełnoziarnisty-atta bread / chleb pełnoziarnisty, oraz Chleb pełnoziarnisty z kiełkami pszenicy i żytem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ciepłą wodę, drożdże i 1/3 szklanki miodu.
Dodać 5 szklanek białej mąki chlebowej i wymieszać do połączenia.
Niech ustawić na 30 minut, lub do dużych i bąbelkami.
Wymieszać 3 łyżki roztopionego masła, 1/3 szklanki miodu i sól. Wymieszać w 2 szklankach mąki pszennej. Mąkę płaską powierzchnię i ugniatać mąką pełnoziarnistą, aż nie będzie naprawdę lepki - po prostu odciągając od Lady, ale nadal lepki w dotyku. Może to zająć dodatkowe 2 do 4 szklanki mąki pełnoziarnistej.
Umieść w wysmarowanej misce, obracając raz, aby pokryć powierzchnię ciasta. Przykryć naczyniem.
Odstawić w ciepłym miejscu, aż do podwojenia.
Uderz w dół i podziel na 3 bochenki.
Umieścić w nasmarowane 9 x 5 calowe patelnie bochenek, i pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto ma szczycie patelnie o jeden cal.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 25 do 30 minut; nie przesadzaj. Lekko posmaruj wierzchy bochenków 2 łyżkami stopionego masła lub margaryny, aby zapobiec twardnieniu Skórki. Fajne całkowicie