Proste Świąteczne Ciasto Rumowe
Proste Boże Narodzenie Rum ciasto może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję deserów. Ten przepis służy 10 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cukier, olej roślinny, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, eggless christmas fruit cake, jak zrobić christmas fruit cake, oraz Eggless Wheat Tutti Frutti Cake-wegańskie ciasto pełnoziarniste-Christmas Cake s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskać naczynie z karbowaną rurką (np. Bundt®) sprayem do gotowania.
Wymieszaj ciasto, jajka, 1/3 szklanki rumu, 1/2 szklanki wody i olej roślinny do dużej miski. Beat aż gładka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, o 3 protokół.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto wzrośnie, a wierzch będzie lekko złocisty, około 40 minut. Wykałaczka włożona do środka ciasta powinna wyjść czysta.
Podczas pieczenia ciasta, zrobić glazurę. W rondlu na średnim ogniu, połączyć 1/4 szklanki rumu, 1/4 szklanki wody, cukru i masła. Mieszaj i podgrzewaj, aż cały cukier się rozpuści i masło się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie.
Wyjąć ciasto z piekarnika. Gdy jeszcze gorące i na patelni, poke Ciasto na całym Z Długim szaszłyku, aby wiele głębokich otworów.
Polać polewą gorące ciasto. Pozostawić ciasto do ostygnięcia, aż ciasto oddzieli się nieco od strony patelni, 10 do 12 minut.
Wyłóż galaretkę lub dużą blachę do pieczenia woskowanym papierem. Ostrożnie umieść wyłożoną patelnię na górze patelni do ciasta i odwróć patelnię do ciasta, aby uwolnić ciasto na woskowany papier. W razie potrzeby przenieść ciasto na półmisek.
Niech ciasto ostygnie dokładnie i posypać lekko cukrem cukierniczym przed krojeniem.