Proste Risotto z pieczonymi pomidorami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj prostego Risotto z pieczonymi pomidorami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 687 kalorii. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka bulionu z kurczaka, wina, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Farro i jarmuż Risotto z pieczonymi pomidorami, Quinoa risotto (quinotto) z pieczonymi pomidorkami cherry, oraz Chrupiący łosoś z Risotto i wolno pieczonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 F.
Umieść pomidory w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Skropić olejem i doprawić 1/2 łyżeczki soli. Pieczeń aż zmięknie, o 45 protokół.
Ostudzić przez 10 minut.W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez 3 protokół.
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, przez 2 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodaj wino i gotuj, często mieszając, aż płyn się wchłonie.
Dodaj bulion, 1/2 szklanki na raz, mieszając od czasu do czasu i czekając, aż zostanie wchłonięty, zanim dodasz więcej. Wchłonięcie całego bulionu powinno zająć około 30 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem, solą i pieprzem, a następnie wymieszać z pomidorami i tymiankiem. Łyżka do poszczególnych misek.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.