Proste Placki Ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prostych Latkes ziemniaczanych. Ten przepis służy 10 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jeśli masz mus jabłkowy, pieczenie ziemniaków, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 34 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szoruj ziemniaki do pieczenia; nie obieraj. Ziemniaki i cebulę rozdrobnić w robocie kuchennym; odcedzić, naciskając między ręcznikami papierowymi.
W dużej misce umieść ziemniaki i cebulę; wymieszaj jajka i 3 kolejne składniki, aż się połączą.
Wlać olej na Głębokość 1/2 cala w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu; olej ciepła do 35
Ściśnij około 1/4 szklanki mieszanki ziemniaków mocno w dłoni, aby usunąć nadmiar płynu; ostrożnie wrzuć do gorącego oleju. Smażyć, partiami, 3 do 4 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Umieść osuszone latkes na stojaku z drutu na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Przechowywać w piekarniku 200 do 30 minut.
Podawać z musem jabłkowym.