Prosta kiełbasa Minestrone
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj Simple Sausage Minestrone. Za 1,82 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 19 g białka i 26 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką pomidory, sól, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Prosty Minestrone, Prosty i pożywny makaron Minestrone oraz Minestrone z włoską kiełbasą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmować na papierowy ręcznik. W zalewie podsmaż kiełbasę, cebulę i czosnek przez 3 minuty. Wymieszaj marchewkę i seler. Gotuj i mieszaj jeszcze 2 minuty lub do momentu, aż kiełbasa będzie lekko rumiana; odpływ.
Dodać bulion, pomidory, sok pomidorowy, cukinię i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 10 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Wymieszaj fasolę i makaron; przegrzać.
Posypać parmezanem i boczkiem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Minestrone bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.