Prosta jajecznica Tofu i jarmuż
Prosta jajecznica Tofu i jarmuż może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.79 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, dodatkową sól i pieprz, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Meksykańskie tofu Scramble z kalafiorem ryż i jarmuż {GF, Low Carb, Wegetariańskie + Super proste }, scrambled silken tofu, jak zrobić tajski scrambled silken Tofu, oraz tofu bhurji, jak zrobić tofu bhurji lub jajecznicę tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej głęboką, nieprzywierającą patelnię lub wok na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, dodać czerwoną paprykę i grzyby i gotować, aż grzyby zaczną mięknąć.
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Dodaj tofu i posypać go z papryką, kminek, sól, i kurkuma. Gotować, stale mieszając, aż przyprawy są pachnące i tofu jest gorące w całym. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać jarmuż i wymieszać. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, dodaj łyżkę lub dwie wody. Przykryć i pary, mieszając co minutę lub tak, aż jarmuż zmięknie, o 4 do 7 minut, w zależności od tego, jak delikatne lubisz jarmuż. Wymieszać drożdże odżywcze, sprawdzić przyprawy, dodać sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Gotować przez kolejną minutę lub dwie, aż do ogrzania.