Projekty świątecznych ciasteczek: płatki śniegu, tria dreidelskie i ozdoby
Holiday Cookie Projects: Płatki śniegu, Dreidel Trio i Ozdoby to deser przeznaczony dla 24 osób. Za 55 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 2 g białka i 8 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, mielony cynamon, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 11%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Projekty świątecznych ciasteczek z piernikowymi ludźmi: białe płatki śniegu, trio i ozdoby drejdelowe, świąteczne ozdoby z ciasteczek i świąteczne ozdoby z ciasteczek bez pieczenia.
Instrukcje
Utrzyj masło w mikserze wyposażonym w końcówkę łopatkową (lub za pomocą miksera ręcznego), aż będzie gładkie.
Dodać cukier i wymieszać.
Dodać melasę i wanilię i wymieszać. Przesiać mąkę, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir i goździki. Pracując partiami i mieszając tylko do połączenia po każdym dodaniu, dodaj suche składniki do mieszanki masła i cukru. Uformuj ciasto w gruby dysk, zawiń w woskowany papier i wstaw do lodówki na 1–2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Nasmaruj 1 lub 2 blachy. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/4 cala.
Wymieszaj cukier cukierniczy, mleko i wanilię, aż uzyskasz gładką masę.
Za pomocą foremki do ciastek w kształcie płatka śniegu wycinaj ciasteczka, w razie potrzeby ponownie zwijając skrawki. Jeśli planujesz powiesić ciasteczka, użyj wykałaczki, aby zrobić w cieście otwory o szerokości około 1/8 cala, pamiętając, że otwory będą się kurczyć w miarę pieczenia ciasteczek.
Piec do twardości, 12 do 15 minut i pozostawić do ostygnięcia na patelni. Używając wyłącznie białego lukru i rękawa cukierniczego z najmniejszą gładką końcówką, wyciskaj cienkie linie od środka ciasteczka do punktów, przypominających szprychy koła. Połącz szprychy cienkimi liniami pomiędzy nimi, tworząc efekt pajęczyny, która będzie wyglądać jak płatek śniegu.
Pozwól, aby lukier stwardniał, zanim nawlecz ciasteczka na drut, sznurek lub włóczkę w celu zawieszenia.
Użyj foremki do ciastek Dreidel i wytnij 3 ciasteczka.
Połóż 1 na natłuszczonej blasze. Rozkładając się pod kątem, z uchwytami zachodzącymi na siebie u góry, połóż 2 kolejne dreidle obok pierwszego (będzie to wyglądać jak efekt papierowej lalki). Uchwyt ma teraz grubość 3 warstw; naciśnij go delikatnie, aby go lekko rozrzedzić i powiększyć. Powtórz tę czynność z pozostałym ciastem, w razie potrzeby ponownie wałkując resztki. Jeśli planujesz powiesić ciasteczka, użyj wykałaczki, aby zrobić w uchwycie otwór o szerokości około 1/8 cala, pamiętając, że otwór będzie się kurczył w miarę pieczenia ciasteczek.
Piec do twardości, 12 do 15 minut i pozostawić do ostygnięcia na patelni. Pokoloruj część lukru na niebiesko barwnikiem spożywczym lub użyj razem niebieskiego cukru i białego lukru. Używając rękawa cukierniczego z małą, gładką końcówką, wypisz hebrajskie litery lub gwiazdy Dawida na wierzchu ciasteczek.
Posyp cukrem lukier, gdy lukier jest jeszcze mokry.
Pozwól, aby lukier stwardniał, zanim nawlecz ciasteczka na drut, sznurek lub włóczkę w celu zawieszenia.
Do wycinania ciasteczek użyj dowolnej foremki do ciastek o tematyce świątecznej, w razie potrzeby ponownie wałkując resztki. Jeśli planujesz wieszać ciasteczka, użyj wykałaczki, aby zrobić w cieście dziury o szerokości około 1/8 cala, pamiętając, że otwory będą się kurczyć w miarę pieczenia ciasteczek.
Piec do twardości, 12 do 15 minut i pozostawić do ostygnięcia na patelni. W międzyczasie pokoloruj część lukru na świąteczne kolory barwnikiem spożywczym lub użyj kolorowych cukrów. Używając rękawa cukierniczego z najmniejszą gładką końcówką, wyciśnij na ciasteczka kilka kolorowych brzegów i dekoracji. Po stwardnieniu dodaj więcej linii lukru w kolorze białym.
Pozwól, aby lukier stwardniał, zanim nawlecz ciasteczka na drut, sznurek lub włóczkę w celu zawieszenia.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowe sherry, madera i prosecco to świetny wybór na ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "