Prażony czosnek i Pasta ziemniaczana
Prażony czosnek i Pasta ziemniaczana to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 108 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka czosnku głowy, pieprz, ExtraVirgin oliwy z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony Czosnek I Pomidor, Pieczony Ser Czosnkowy, oraz Prażony Czosnek-Edamame Spread.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć głowę w folię.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić.
Ziemniaki umieścić w średnim rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Gotować 19 protokół lub do bardzo przetargu.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Umieść ziemniaki w dużej misce.
Oddzielne ząbki czosnku; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Do ziemniaków dodajemy miąższ, jogurt i kolejne 6 składników (przez paprykę czerwoną). Mieszanka ziemniaczana Mash z masherem ziemniaczanym. Wymieszaj zarezerwowany płyn do gotowania, 2 łyżki na raz, aż mieszanina będzie prawie gładka.
Posypać natką pietruszki.