Prażone szparagi na parmezanie Polenta
Prażone szparagi na parmezanie polenta może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 18g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pieczone Broccolini Na Szpinaku Parmezan Polenta, Serowe proso polenta z prażonymi szparagami, oraz Polenta, pieczone warzywa i pieprzowe chipsy parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów; kroić włócznie na trzecie.
Połącz szparagi, cebulę i grzyby na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Skropić olejem i posypać 1/4 łyżeczki soli; delikatnie wymieszać.
Piec w 500 przez 8 minut lub do pieczenia.
Połączyć 3 szklanki wody i pozostałe 1/4 łyżeczki soli w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Mieszaj mąkę kukurydzianą do pozostałej filiżanki wody.
Dodać mieszaninę mąki kukurydzianej do wrzącej wody, stale mieszając. Gotować 4 do 5 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z serem.
Mieszankę warzywną posypać szczypiorkiem i sokiem z cytryny; delikatnie wymieszać.