Prażona cukinia i orzech Orzo
Prażona cukinia i orzech Orzo mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.92 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 449 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bulion warzywny, kawałki orzecha włoskiego, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z kurczakiem i Orzo z sosem z Pesto orzechowego, Sałatka Orzo z dyni, brukselką i sosem imbirowo-orzechowym, oraz Orzo Z Bazylią I Cukinią.
Instrukcje
Opłucz i osusz cukinię; pokrój każdą na pół wzdłuż, a następnie pokrój w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. W misce wymieszać cukinię z oliwą z oliwek, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Podzielić mieszaninę równo między dwie blachy do pieczenia, każdy 12 przez 15 cali, i rozprowadzić cukinię w jednej warstwie.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż cukinia będzie miękka po przekłuciu, 8 do 10 minut.
Wlać z powrotem do miski. Wypłukać i osuszyć jedną blachę do pieczenia.
Włożyć kawałki orzecha włoskiego na czystą blachę do pieczenia i piec w piekarniku 350 do bladego złota pod skórkami, około 5 minut.
Tymczasem na patelni 5-do 6-litrowej na dużym ogniu doprowadzić bulion do wrzenia.
Dodać orzo, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż orzo stanie się delikatne do ugryzienia i płyn zostanie wchłonięty, około 10 minut.
Wymieszaj cukinię, orzechy włoskie, sok z cytryny i olej z orzechów włoskich w orzo.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.