Prawie Znane Miękkie Precle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prawie znanych miękkich precli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 57 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 110 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, musztarda dijon, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Miękkie Precle, Miękkie Precle, oraz Miękkie Precle.
Instrukcje
Przygotować precle: mleko rozgrzać w rondlu, aż osiągnie około 110 stopni; wlać do średniej miski i posypać drożdżami.
Niech drożdże zmiękną, około 2 minut; wymieszać z brązowym cukrem i 1 szklanką mąki drewnianą łyżką. Pokroić w kostkę 2 łyżki masła i zmiękczyć; wymieszać.
Dodaj pozostałe 1 1/4 szklanki mąki i drobną sól, aby uzyskać lepkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, dodając w razie potrzeby więcej mąki, aż będzie gładkie, ale nadal lekko lepkie, około 5 minut. Uformuj w kulkę, umieść w lekko nasmarowanej misce i przykryj folią.
Odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni i posmaruj dużą blachę do pieczenia. Wbijamy ciasto, aby je opróżnić, a następnie obracamy na lekko posypaną mąką powierzchnię. (Jeśli ciasto wydaje się ciasne, przykryć i odstawić do odpoczynku, aż się rozluźni.) Ciasto podzielić na 6 sztuk.
Zwiń i rozciągnij każdy kawałek dłońmi w 30-calową linę, trzymając końce i uderzając środkiem liny na blacie podczas rozciągania. Uformuj każdą linę w kształt precla.
Soda oczyszczona rozpuścić w 3 szklankach ciepłej wody w płytkim naczyniu do pieczenia. Delikatnie zanurz każdy precel w roztworze sody, a następnie ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia i posyp grubą solą.
Piec na złoty kolor, 10 do 12 minut.
Połączyć majonez, musztardę, brązowy cukier i ocet w misce. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Pozostałe 8 łyżek masła roztopić w płytkim naczyniu. Zanurz gorące precle w maśle, obracając się do płaszcza; umieść na stojaku z drutu, aby nadmiar masła kapał.
Precle podawać na ciepło ze słodkim sosem musztardowym.
Fot. Lara Robby / Studio D