Prawdziwe Konfitury Z Figi
Prawdziwe konfitury figowe mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 24 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 80. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zmielony cynamon, masło, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest improvable. Spróbuj Prawdziwe Konfitury Z Figi, Domowe Żółte Ciasto Mix: Prawdziwe Składniki, Naprawdę Szybko, oraz Codzienna Granola z prawdziwego jedzenia, naprawdę prosta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić sodę oczyszczoną w około 2 litrach chłodnej wody i zanurzyć figi w oczyszczonej wodzie w dużej misce. Delikatnie wymieszać, aby umyć figi, następnie odcedzić wodę i dokładnie spłukać figi świeżą chłodną wodą.
Umieść figi w dużym garnku.
Dodaj 1 szklankę wody, cukier, masło, ekstrakt z wanilii, cytrynę, sok z cytryny, cynamon, imbir i goździki. Bardzo delikatnie mieszaj mieszaninę, aby rozpuścić cukier, utrzymując figi w stanie nienaruszonym.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż figi będą złociste i pokryte syropem, około 1 godziny. Wymieszaj delikatnie kilka razy, aby nie poparzyć fig na dnie garnka.
W razie potrzeby dodaj szczyptę soli, aby oswoić słodycz.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Pakuj figi do gorących, wysterylizowanych słoików i top off syropem, napełniając słoiki w granicach 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 15 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu i odczekać co najmniej 2 dni przed otwarciem.