Prawdziwe Konfitury Z Figi

Prawdziwe Konfitury Z Figi
Prawdziwe konfitury figowe mogą być tylko przyprawą, której szukasz. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 24 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 80. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zmielony cynamon, masło, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest improvable. Spróbuj Prawdziwe Konfitury Z Figi, Domowe Żółte Ciasto Mix: Prawdziwe Składniki, Naprawdę Szybko, oraz Codzienna Granola z prawdziwego jedzenia, naprawdę prosta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić sodę oczyszczoną w około 2 litrach chłodnej wody i zanurzyć figi w oczyszczonej wodzie w dużej misce. Delikatnie wymieszać, aby umyć figi, następnie odcedzić wodę i dokładnie spłukać figi świeżą chłodną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść figi w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj 1 szklankę wody, cukier, masło, ekstrakt z wanilii, cytrynę, sok z cytryny, cynamon, imbir i goździki. Bardzo delikatnie mieszaj mieszaninę, aby rozpuścić cukier, utrzymując figi w stanie nienaruszonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
4
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż figi będą złociste i pokryte syropem, około 1 godziny. Wymieszaj delikatnie kilka razy, aby nie poparzyć fig na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
W razie potrzeby dodaj szczyptę soli, aby oswoić słodycz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Pakuj figi do gorących, wysterylizowanych słoików i top off syropem, napełniając słoiki w granicach 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
7
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu i odczekać co najmniej 2 dni przed otwarciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje80
Ocena Zdrowia0
Magazyn