Prawdziwe Domowe Tamales
Prawdziwe domowe Tamales wymaga o 3 godziny i 35 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 136 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 93 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, schab, kapsuły california chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Spróbuj Prawdziwe Domowe Tamales, Domowe Żółte Ciasto Mix: Prawdziwe Składniki, Naprawdę Szybko, oraz Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć wieprzowinę do holenderskiego piekarnika z cebulą i czosnkiem i dodać wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż mięso jest gotowane przez, O 2 godziny.
Użyj gumowych rękawic, aby usunąć łodygi i nasiona z chile strąków.
Umieść chiles w rondlu z 2 szklankami wody. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, następnie wyjąć z ognia do ostygnięcia.
Przełożyć chiles i wodę do blendera i zmiksować na gładką masę. Odcedzić mieszaninę, wymieszać z solą i odstawić na bok. Rozdrobnić gotowane mięso i wymieszać w jednej filiżance sosu chile.
Łuski kukurydzy moczyć w misce z ciepłą wodą. W dużej misce ubić smalec łyżką bulionu, aż będzie puszysty.
Połączyć masę harina, proszek do pieczenia i sól; wymieszać ze smalcem, dodając więcej bulionu w razie potrzeby, aby uformować gąbczaste ciasto.
Rozłóż ciasto na łuski kukurydzy do grubości 1/4 do 1/2 cala.
Umieść jedną łyżkę nadzienia mięsnego na środku. Złóż boki łusek w kierunku środka i umieść w parowarze. Pary przez 1 godzinę.
Usuń tamales z łusek i mżawka Pozostałe SOS chile nad. Top z kwaśną śmietaną. Na kremowy sos, wymieszać śmietanę w sosie chile.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.