Prawdziwe domowe Tamales wymaga o 3 godziny i 35 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 136 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 93 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, schab, kapsuły california chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Spróbuj Prawdziwe Domowe Tamales, Domowe Żółte Ciasto Mix: Prawdziwe Składniki, Naprawdę Szybko, oraz Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włożyć wieprzowinę do holenderskiego piekarnika z cebulą i czosnkiem i dodać wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż mięso jest gotowane przez, O 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Woda
Mięso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Użyj gumowych rękawic, aby usunąć łodygi i nasiona z chile strąków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Nasiona
3
Umieść chiles w rondlu z 2 szklankami wody. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, następnie wyjąć z ognia do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Przełożyć chiles i wodę do blendera i zmiksować na gładką masę. Odcedzić mieszaninę, wymieszać z solą i odstawić na bok. Rozdrobnić gotowane mięso i wymieszać w jednej filiżance sosu chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
SOS
Woda
Mięso
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Łuski kukurydzy moczyć w misce z ciepłą wodą. W dużej misce ubić smalec łyżką bulionu, aż będzie puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Bulion
Woda
Smalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Połączyć masę harina, proszek do pieczenia i sól; wymieszać ze smalcem, dodając więcej bulionu w razie potrzeby, aby uformować gąbczaste ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Bulion
Ciasto
Smalec
Sól
7
Rozłóż ciasto na łuski kukurydzy do grubości 1/4 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Ciasto
8
Umieść jedną łyżkę nadzienia mięsnego na środku. Złóż boki łusek w kierunku środka i umieść w parowarze. Pary przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
9
Usuń tamales z łusek i mżawka Pozostałe SOS chile nad. Top z kwaśną śmietaną. Na kremowy sos, wymieszać śmietanę w sosie chile.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.