Pralinki Francuskie Tosty Budyń Chlebowy
Przepis pralinki francuskie tosty budyń chleb może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 892 kalorie, 13g białka, oraz 56 g tłuszczu na porcję. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mało kto lubi ten deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, sól kuchenną, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń Chlebowy Tosty Francuskie, Budyń Chlebowy Tosty Francuskie, oraz Budyń Chlebowy Tosty Francuskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie posmaruj prostokątne naczynie do pieczenia (13 x 9 x 2 1/2 cala); użyj najładniejszego, jaki masz. Ustaw dużą płytką patelnię do kąpieli wodnej.
Pokroić chleb w poprzek na plastry o grubości 3/4 cala. Jeśli nie używasz plecionego chleba, pokrój kromki na cztery trójkąty każdy. Ułóż kromki chleba w rzędach, pochylając się i nakładając je, jeśli to konieczne.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka na wysoki, aż światło złoty i lekko zagęszczony, około 3 minut. Ubij śmietanę, mleko, cukier granulowany, wanilię, sól i gałkę muszkatołową.
Wlać chleb do naczynia, lekko podnosząc chleb, aby wlać między plastry i pozwolić, aby krem namoczył się (to ważne; patrz Droga Juniora).
Używając noża do ciast lub dwóch noży, połącz wszystkie składniki polewy pralinowej, z wyjątkiem syropu. Używając rąk, rozprowadzić mieszaninę na górze nasączone chała, popychając niektóre w dół między plasterkami. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub najlepiej na noc.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Zdjąć folię i skropić syrop klonowy na górze.
Umieść naczynie na środku większej patelni.
Wlać gorącą wodę na patelnię, aż przyjdzie 1 cal się od strony naczynia do pieczenia.
Piec, aż budyń będzie puchaty, suflet i złoty brąz, 35 do 40 minut (nie pozwól, aby przesadził lub zbyt brązowy). Dotknij: wierzch powinien być gąbczasty, nie suchy ani chrupiący. Budyń chlebowy najlepiej podawać na gorąco, prosto z piekarnika.
Skropić krem bardzo powoli na plastry chałki, dając czas, aby namoczyć w chlebie. Będziecie myśleć, że chleb nie jest w stanie wchłonąć tego wszystkiego; bądźcie cierpliwi—powoli to wszystko wchłonie. Lekko wcisnąć chleb do kremu podczas nalewania. Pamiętaj, aby użyć całego kremu!"Podczas rozprowadzania polewy pralinowej, pamiętaj, aby wcisnąć ją między kromki chleba.
Przedruk za zgodą Junior ' s Home Cooking: ponad 100 przepisów na klasyczne Jedzenie Comfort autorstwa Alana Rosena i Beth Allen. Tekst © 2013 Alan Rosen i Beth Allen; zdjęcia © 2013 Mark Ferri. Opublikowane przez Taunton Press.