Pralinka Z Boczkiem
Pralinka z bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje $4.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 1425 kalorii, 18g białka, oraz 82g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 269 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz koszerną sól, pekan, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zippy Praline Bacon, Bourbon-Praline Bacon, oraz Pecan Praline Bacon dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku boczku kandyzowanego: w średniej misce połączyć boczek, brązowy cukier, syrop klonowy, melasę i pieprz i mieszać, aż boczek będzie pokryty. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 24 godzin.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 191° (350°F, jeśli używasz piekarnika konwekcyjnego). Wyłóż dużą patelnię z blachy o wysokości 1 cala z folią i umieść stojak z drutu wewnątrz patelni.
Ułóż paski boczku na stojaku.
Piec przez 28 do 30 minut (20 do 25 minut, jeśli używasz pieca konwekcyjnego), lub do momentu, gdy boczek będzie ciemnobrązowy.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia na około 10 minut. Podważyć boczek z drutu rack (Tak, będzie lepki), i podawać natychmiast, lub całkowicie ostudzić i whiz w robocie kuchennym, aż zostanie drobno posiekane. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni.
Do pralin: linia blachy do pieczenia z wkładką nonstick (pergamin nie będzie działać na kruche). Nasmaruj dno metalowej szpatułki (najlepiej Pam).
W średnim rondlu połącz cukier i 2 łyżki wody i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści i płyn będzie przezroczysty, około 2 minut. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodaj pekan i sól i gotuj, ciągle mieszając, aż cukier zacznie brązowieć na brzegach. Cukier będzie wyglądał na suchy i ziarnisty, ale rozpuści się w piękny karmel. Kontynuuj gotowanie i mieszanie przez kolejne 4 do 6 minut, aż karmel stanie się płynny i głęboki bursztyn.
Przesuń patelnię z ognia i dodaj boczek i tłuszcz z boczku. Mieszaj, aż do wymieszania tłuszczu z boczku i równomiernego pokrycia boczku karmelem.
Ostrożnie i szybko wlać mieszaninę na przygotowaną blachę do pieczenia i za pomocą smarowanej szpatułki rozprowadzić na cienką warstwę.
Posypać fleur de sel. Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 do 2 godzin lub do całkowitego ostygnięcia i twardości. Podzielić na małe klastry i przechowywać w szczelnym pojemniku do 5 dni.