Praline Pumpkin Mousse Cornucopias
Praline Pumpkin Mousse Cornucopias wymaga ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 815 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 656 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz dynię, mleko, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Ciasto francuskie Cornucopias z musem dyniowo-kokosowym, Mus Cytrynowy Cornucopias, oraz Mus Z Dyni Pralinki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Każdy stożek szczelnie owinąć folią aluminiową, całkowicie ją zakrywając i wkładając nadmiar folii do wnęki stożka. Spryskać stożki folii sprayem do gotowania.
Posypać mąkę na powierzchni roboczej. Rozłóż arkusz ciasta na powierzchni roboczej.
Wytnij arkusz ciasta wzdłuż znaków zagięcia, aby uformować 3 prostokąty.
Wytnij każdy prostokąt wzdłuż na 4 paski, tworząc 12 pasków we wszystkich.
Nacisnąć końce 2 pasków ciasta razem. Zaczynając od zaostrzonego końca stożka, nawiń pasek ciasta wokół 1 stożka, lekko nakładając krawędzie ciasta (pasek nie dotrze do dna stożka). Spryskać rożek ciasta sprayem do gotowania i posypać 1 łyżeczką cukru.
Na blasze do pieczenia wyłożyć rożek z boku, z końcem paska skierowanym w dół. Powtórz z pozostałymi paskami ciasta.
Piec przez 15 minut lub aż wypieki będą złociste.
Niech wypieki ostygną całkowicie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu. Ostrożnie usuń stożki folii z upieczonego ciasta.
Ubij mleko, pudding mix, dynię i cynamon w średniej misce z trzepaczką, aż mieszanina zgęstnieje.
Tłucz śmietanę w średniej misce za pomocą miksera elektrycznego na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do mieszaniny dyni. Łyżką lub wymieszać mieszaninę w rożki ciasta.
W małej misce wymieszać polewę karmelową i orzechy pekan.
Wyłóż wypieki na talerze i polej mieszanką karmelową.