Poważne sałatki: sałatka z pieczonych buraków z kozim serem, orzechami włoskimi i miodem Dijon Vinaigrette
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Poważne sałatki: sałatka z pieczonych buraków z kozim serem, orzechami włoskimi i miodem Dijon Vinaigrette może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 441 kalorii, 8G białka, oraz 39g tłuszczu. Mieszanka buraków, olej roślinny, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 266 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków z awokado, kozim serem i kandyzowanymi orzechami włoskimi z miodem Dijon Vinaigrette, Sałatka z pieczonych buraków z kozim serem, orzechami włoskimi i miodem-dijon Vina, oraz Kozi ser Azjatycka Sałatka z gruszek i buraków z miodem musztardowym Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku buraków: Rozgrzej piekarnik do 218°. wytrzyj lub szoruj buraki, a następnie przyciąć łodygi do jednego cala, pozostawiając" ogony " włączone.
Buraki ułożyć na dużym kawałku folii; skropić oliwą z oliwek, a następnie owinąć folią, tworząc zgrabne opakowanie. Piec bezpośrednio na stojaku w środku piekarnika do miękkości, około 1 godziny. Przetestuj na doneness, przekłuwając największego buraka nożem. Jeśli wejdzie łatwo, będzie po wszystkim. Rozpakuj buraki i odstaw na miejsce, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Użyj rąk lub noża do parowania, aby obrać skórę, a następnie pokroić w kostkę ½ cala(zwykle robię to bezpośrednio na folii aluminiowej, ale możesz również użyć odpornej na plamy deski do krojenia lub płyty). Odstawić.
Do Vinaigrette: w małej misce, ubić razem miód, musztarda Dijon, ocet winny czerwony, szalotki, sól i pieprz.
Stale ubijając, powoli dodawać olej w stałym strumieniu. (Alternatywnie, dodaj wszystkie składniki do słoika, przykryj pokrywką i energicznie wstrząśnij, aby zmiksować.) Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Zieleninę umieścić w dużej misce, skropić około połowy vinaigrette i wrzucić do połączenia.
Dodaj jak najwięcej z pozostałych vinaigrette pożądane i wrzucić ponownie. Zieleninę podzielić na talerze, następnie posypać burakami, orzechami włoskimi i kozim serem. (Powodem, dla którego nie mieszasz wszystkiego razem w salaterce, jest to, że buraki zmienią całą sałatkę na różową.)