Potężna Kaczka
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Mighty Duck. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 5,12 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 2591 kalorii , 73 g białka i 246 g tłuszczu . 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup ocet balsamiczny, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 94% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zupa z serem cheddar Mighty Arrow , Boże Narodzenie z kaczką po pekińsku i Cassoulet z kurczakiem lub kaczką .
Instrukcje
Wymieszaj wszystkie składniki solanki w plastikowym pojemniku z pokrywką.
Załóż pokrywkę na pojemnik i wstrząśnij, aby rozpuścić sól.
Wyjmij termometr, wątrobę, żołądki i serce.
Używając nożyczek kuchennych, zlokalizuj kręgosłup u podstawy szyi.
Przetnij linię kręgosłupa w kierunku jamy szyjnej. Obróć kaczkę i przetnij prosto w kierunku tylnej jamy.
Odwróć kaczkę i przetnij prosto przez środek mostka, pozostawiając 2 równe połówki kaczki. Aby oddzielić nogi od piersi, obróć połówki tak, aby strona z mięsem była skierowana do góry. Używając noża, zrób półksiężycowate nacięcie między nogą a piersią.
Połóż nóż płasko na skórze i zrób 3 znaki w jednym kierunku, a następnie w drugim, tworząc X. Upewnij się, że przecinasz skórę, a nie mięso.
Wyłóż wnętrze plastikowego lexanu lub doniczki torebką z zamknięciem strunowym.
Umieść ćwiartki kaczki w worku i zalej kaczkę solanką. Zamknij worek, upewniając się, że całe powietrze zostało z niego usunięte. Solić kaczkę przez 2 do 2 1/2 godziny w lodówce.
Zagotuj w dużym garnku wodę o temperaturze od 3,8 do 5 cm.
Umieść durszlak w garnku i wyłóż boki durszlaka kaczką. Nie układaj ćwiartek kaczki jedna na drugiej. Przykryj i ustaw ogień na średnio-niski. Gotuj kaczkę na parze przez 45 minut. Ustaw piekarnik na 475 stopni F.
Włóż dużą żeliwną patelnię do piekarnika.
Wyjmij kawałki kaczki z parowaru i połóż udka skórą do dołu na gorącej patelni.
Natychmiast wstaw patelnię do gorącego piekarnika i piecz udka przez 10 minut.
Dodaj piersi skórą do dołu i smaż przez kolejne 7 minut lub do momentu, aż kaczka nabierze głębokiego mahoniowego koloru, a skórka będzie bardzo chrupiąca.
Wyjmij kaczkę z patelni i odstaw pod folią.
Dodaj boćwinę i szalotkę do patelni. Wrzuć boćwinę do tłuszczu, aż lekko zwiędnie. Dopraw sherry lub octem balsamicznym.
Podawać kaczkę z boćwiną.