Potrząsanie Wołowiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj Potrząsać wołowiną. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 580 kalorii, 24g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sos sojowy, ząbki czosnku, filet mignon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Potrząsanie Wołowiną, Lotus Shaking Beef, oraz Bo Luc Lac-Vietnamese Shaking Beef.
Instrukcje
Do miski wrzucić mięso z 1/2 łyżki cukru, 1 łyżką oleju i 1 łyżeczką soli i pieprzu.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
W małej misce, ubić pozostałe 3 łyżki cukru z sosem sojowym, sosem rybnym, octem i winem ryżowym, jeśli jest używany.
Rozgrzać dużą patelnię, aż bardzo gorąco.
Dodaj pozostałą 1/3 szklanki oleju i ciepła, aż do palenia.
Dodać mięso i gotować na dużym ogniu niezakłócony przez 1 minutę, aż rumiane. Obrócić mięso i gotować przez 1 minutę dłużej. Odchylić patelnię i łyżkę off wszystko, ale 1 łyżka oleju. Scatter szalotki, cebula i czosnek na mięso i gotować przez 30 sekund. Wymieszać mieszaninę soi i dodać ją do patelni, wstrząsając, aby pokryć mięso; doprowadzić do wrzenia.
Dodać masło i wstrząsnąć patelnię, aż się stopi.
Wyłożyć półmisek z rukolą i na wierzch polać drżącą wołowiną i warzywami.