Potica

Potica
Potican jest wegetariańska hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 471 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką miód, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 741 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Potica podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce rozpuścić drożdże, 1 łyżeczkę cukru i 3 łyżki mąki w ciepłym mleku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Dobrze wymieszać i odstawić na kremowe, około 10 minut.
3
W dużej misce do mieszania śmietanę masło z pozostałym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Dodać żółtka po jednym na raz, bijąc dobrze po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Dodać mieszaninę drożdży, pozostałego mleka, 4 szklanki mąki i soli; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
6
Dodaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się ze sobą połączy, obrócić je na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko natłuść dużą miskę, włożyć ciasto do miski i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Lekko nasmarować jeden lub dwa arkusze ciastek. Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwa równe kawałki i rozwałkować na grubość 1/4 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Każdy kawałek posmarować stopionym masłem, miodem, rodzynkami, orzechami włoskimi i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
RodzynkiRodzynki
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MiódMiód
9
Zwiń każdy kawałek jak galaretkę i uszczypnij końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
10
Umieść stronę szwu w dół na przygotowanych blach do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Odstawić do podwojenia objętości. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez około 60 minut lub do momentu, aż góra będzie złotobrązowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn