Posole z dyni piżmowej

Posole z dyni piżmowej
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj Posole z dyni piżmowej. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 435 kalorii , 9 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup awokado, hominy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 82% , to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to m.in. pasta z dyni piżmowej i pomidorów , 2ways2percent: pizza z dynią piżmową i kremowe puree z dyni piżmowej z przegrzebkami i boczkiem oraz 2ways2percent: pizza z dynią piżmową i kremowe puree z dyni piżmowej z przegrzebkami i bekonem .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej roślinny w dużym holenderskim piekarniku lub garnku o grubym dnie na średnim ogniu. Wymieszaj proszek chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszone Oregano, Plus Więcej Do PosypaniaSuszone Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj dynię, poblano, oregano, kminek, czosnek i 1/2 łyżeczki soli i smaż, często mieszając, aż poblano lekko zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 15-uncjowa Puszka Przecieru Pomidorowego Bez Dodatku Soli1 15-uncjowa Puszka Przecieru Pomidorowego Bez Dodatku Soli
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Dodaj 5 szklanek wody, przecier pomidorowy i 1/2 łyżeczki soli; przykryć i doprowadzić do wrzenia. Odkryj i gotuj, aż dynia będzie miękka, około 15 minut, dodając hominy na ostatnie 2 minuty gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
HominyHominy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Posolę dopraw solą i rozłóż pomiędzy miskami. Na wierzch połóż awokado i salsę i posyp oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podawać z frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Zdjęcie: Justin Walker
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn